Alerjik Astım Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Günümüzde oldukça çok sayıda kişinin sahip olduğu kronik bir hastalık olan astım, özellikle astımı tetikleyen alerjenler sebebiyle meydana gelen alerjik astım rahatsızlığı sebebiyle kişileri oldukça rahatsız edebilmektedir.

Nefes sıkışması, hırıltı ve özellikle de öksürük belirtileri ile kendisini gösteren ve gün içerisinde kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen alerjik astımın belirtisi olan şiddetli öksürük için bu öksürüğü hafifletebilmek ve ortadan kaldırabilmek adına alerjik astım öksürüğe ne iyi gelir? Sorusunun cevabı oldukça merak edilmektedir.

Alerjik astım hastalığının kesin tedavisi bulunmadığı için, kişiler özellikle bahar mevsiminde kişileri daha çok rahatsız eden bu alerjik astım ve belirtileri için önlemler alarak ve bununla birlikte hastalığa iyi gelen çeşitli ilaç tedavileri ile bu hastalığı kontrol altına alabilmektedir.

Ancak alerjik astımın kişilerde neden olduğu belirtiler için ve özellikle de alerjik astım öksürüğü için bu öksürüğü hafifleterek kontrol altına alabilen pek çok doğal bitkisel yöntemler bulunmaktadır.

Kuru bir öksürük olarak kendini gösteren astım öksürüğünün yanında hırıltı da en yaygın astım belirtileri olurken, kişilerin boğazlarını tahriş edebilen ve oldukça rahatsız eden bu astım öksürüğünün kontrol altına alınması, bir astım krizine dönüşmemesi adına oldukça önemlidir.

Alerjik öksürüğe ne iyi gelir? Sorusuna yanıt olarak hem tıbbi tedavi yöntemlerinden hem de yine doktor önerisi ve onayı ile uygulanması gereken oldukça etkili doğal bitkisel yöntemlerden bahsetmek mümkündür.

Ancak özellikle alerjik astım için alınacak olan önlemler, alerjik astım öksürüğünü önlemede ilk yapılması gerekenler arasında yer alırken, kısa süreli veya uzun süreli kontrol ilaçlarının doğru ve düzenli bir şekilde kullanılması, gerekli görülmesi halinde alerji aşısı yapılması, toz akarlarından korunulması ve tetikleyicilerden kaçınılması son derece önemlidir.

Bu önlemlerin yanı sıra özellikle alerjik astıma sahip ve bir alerjene maruz kalarak öksürük belirtisi ile karşı karşıya kalan kişilerin bu öksürüğü en etkili şekilde ve en kısa sürede hafifletebileceği doğal bitkisel yöntemler şöyledir;

  • Karanfil: Karanfil, alerjik astım öksürüğü için en etkili bitkisel yöntemlerden biridir. Bir bardak suyun içerisine 7-8 tane karanfil atıp bir miktar bal ekleyerek bir karışım hazırlayabilir, günde 2 kez karanfil çayı olarak bu karışımı tüketerek alerjik astımın bronşlarda neden olduğu tüm etkileri hafifletmesini sağlayarak oldukça rahatlayabilirsiniz        
  • İncir: Bir gece önceden suda bekletilen ve ardından kurutularak aç karna tüketilen incir, günde bir kez tüketilerek astım öksürüğünü çok kısa bir sürede hafifletmek mümkündür.
  • Zencefil: Hem kronik hem alerjik astıma son derece etkili bir çözüm olan zencefili, sade olarak veya bir bal ile karışım oluşturarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda bir zencefil çayı demleyerek de etkisini görebilirsiniz        
  • Kahve: Astım ataklarını hafifletmede ve düzenleme son derece etkili olan kafein nedeniyle kişiler kahve tüketerek astım öksürüğünü hafifletebilmekte, astım ilaçlarının da büyük bir çoğunluğunun içeriğinde bulunan kafein ile öksürükte ve diğer belirtilerde rahatlama görülebilmektedir      
  • Lavanta Yağı: Lavanta yağı, alerjik astım belirtilerinin yaşanmasını engelleyen, oluştuğunda da kısa sürede hafiflemesini sağlayan son derece şifalı bir bitkisel yağdır.
  • Astım Fıs Fısı: Astım hastalarının mutlaka kullanması gereken en etkili astım tedavisidir.

Astım Öksürüğüne İyi Gelen İlaçlar

Alerjik astım, kesin bir tedavisi olmayan ve uzun bir süreci hatta bir ömrü kapsayabilen bir tedavi sürecine sahiptir. Astım tedavisi için bu hastalığa sahip kişilerin gündelik yaşam kalitesini arttırmak adına çeşitli ilaç tedavileri uygulanmakta, bu sayede astım hastalığı kontrol altına alınabilmektedir.

Alerjik astım için hastaların belirtilerine yönelik bir tedavi gerçekleştirilirken, bu belirtilere göre hastalara bir takım ilaçlar verilmekte, astım öksürüğü için de kişiler doktorlarının tavsiyesi üzerine alerjik astım öksürük ilacı kullanarak bu öksürük krizlerini kontrol altına alabilmektedir.

Astım öksürüğüne iyi gelen ilaçlar hakkında öncelikle astım sürecinde kullanılan rahatlatıcı ve kontrol edici ilaçlar bulunurken, bu ilaçların büyük bir çoğunluğu solunum yoluyla alınmaktadır. Günümüzde astım tedavisi için sınırlı sayıda etkili ilaç bulunduğu için, kişilerin doktorlarının tavsiyesi ve onayı ile mutlaka doğru ilaçları kullanması gerekmektedir.

Astım öksürüğü için özellikle Anti-inflamatuar etkiye sahip kortizonlar, en etkili ilaç tedavilerinden biri olurken, solunum yoluyla oldukça düşük dozlarda alınan ve akciğerlere ulaşan bu ilacın yanı sıra lökotrienlerin etkisini bloke eden montelukast ilaçlar da önemlidir.

Özellikle günümüzde geliştirilen tedavi yöntemlerinden biri olan Anti-IgE’de kontrol edilemeyen astım hastaları için oldukça olumlu sonuçların alınabilmesini sağlamaktadır. Kısacası alerjik astıma sahip ve öksürük belirtisi ile mücadele eden kişilerin, doktorlarının muayene ve tespitlerinin ardından kendilerine önereceği solunum yolu ile veya ağızdan ilaç yöntemleri ile bu öksürüklerini kontrol altına kısa sürede alabilmeleri mümkündür.

Alerjik Astım Öksürüğü Nasıl Olur?

Alerjik astım öksürüğü nasıl olur? Sorusu, özellikle normal öksürük ile astım öksürüğünü ayırt etmekte zorlanan kişiler tarafından yanıt aranan bir sorudur. Her ne kadar diğer nedenlere bağlı öksürüklerden alerjik astım öksürüğünü ayırmak biraz zor olsa da baz

Alerjik astım öksürüğünün en karakteristik özelliği, beraberinde hırıltının eşlik etmesi olurken, çok büyük oranda kuru bir öksürük olarak görülmekte ve hava yollarının iltihaplanması ve daralmasına sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte bronş tüplerini spazm yapmaya zorlayan ve önemli derecede tahriş edebilen bir yapısı bulunmaktadır.

Özellikle geceleri, koşma esnasında ve gülerken kötüleşen bir öksürük olarak meydana gelirken, geceleri kişileri uykusundan uyandırabilen, nefes almada güçlük çektiren, nefes darlığı ve göğüste sıkışma ile kendini gösteren bir öksürüktür. Tüm bu belirtilere sahip iseniz bir uzman doktora başvurmanız ve doktorunuzun sizin için belirleyeceği tedavi yöntemleri ve beraberinde önerileri ile bu öksürükten kurtulmanız mümkündür.

Alerjik Astıma Kesin Çözüm

Alerjik astıma kesin çözüm olarak, bu hastalığın kişilerde olan etkisini kontrol altına alabilmek ve belirtilerini önlemek adına son derece etkili pek çok bitkisel yöntem bulunmaktadır. Alerjik astım için en etkili doğal yöntemler şöyledir;

  • Karanfil         
  • Zencefil Çayı         
  • Okaliptus Yağı         
  • Karanfil Yağı       
  • İncir         
  • Lavanta Yağı        
  • Kafein         
  • Bal        
  • Soğan         
  • Acı Kırmızı Biber         
  • Keçiboynuzu