Ağda Sonrası Tahrişe Ne İyi Gelir?

Bayanların belirli aralıklarla vücudunda bulunan istenmeyen tüylerden arınma yöntemi olarak ağda kullanımı yapması bazen ciltte hassasiyete neden olmaktadır. Özellikle cilt yapısı hassas olan kişilerin ağda işlemi sonrası yüzlerinde bazı kızarıklıklar ve soyulmalar meydana gelmektedir. Bu durumlarda çoğunlukla kullanılan ilaçların etkisi ön planda olmaktadır.

Ciltte bulunan leke ve akne problemi için cildi soyma özelliğine sahip olan krem veya hap gibi ilaçların kullanılması cildin daha hassas olmasına neden olması ağda yanığı meydana getirmektedir. Bu nedenle özellikle bu ilaçların kullanımı sırasında yüz bölgesine veya vücudun hassas diğer bölgelerine ağda uygulaması yapılmamalıdır.

Ağda sonrası tahrişe neyi gelir? Sorusu çoğunlukla hassas cilt yapısına sahip kişilerce merak edilmektedir. Evde uygulanabilecek çeşitli doğal yöntemler bulunmakta olup tahriş meydana geldiğinde herhangi bir iz kalmaması adına mutlaka bu uygulamaların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Özellikle ağda tahrişi ortaya çıkmaması için cilt tipine özel olarak ağda seçilmesi gerekmektedir. Hassas cilt tipine sahip kişilerde çoğunlukla ağda sonrası kızarıklık, şişlik veya sivilce gibi oluşumlar ortaya çıkmaktadır. Ortalama olarak birkaç saate tüm bu tahriş belirtileri ortadan kalksa da bazı durumlarda birkaç gün geçmeyebilir.

Ağdadan Sonra Kızarıklık ve Yanma Nasıl Geçer

Ağdadan sonra kızarıklık ve yanma nasıl geçer? Konusunda da özellikle kişilerin uygulamaması gereken bazı yöntemlerden bahsedebiliriz. Çoğunlukla kızarıklık ve yanma hissinin ortadan kalkması için soğuk kompres uygulaması önerilirken vücuda fayda sağlayacak bitkisel yağlar veya tahriş kremleri kızarıklık ve yanma hissinin ortadan kalkması için de uygulanabilir.

Yüzdeki Ağda Tahrişi Nasıl Geçer?

Yüz bölgesinde genellikle ağda sonrası tahriş problemi vücudun diğer bölgelerine göre daha sık ortaya çıkmaktadır. Hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin yüz bölgesine ağda uygulaması yaptıktan sonra oluşacak tahrişi de önlemesi gerekmektedir.

Yüzdeki ağda tahrişi nasıl geçer? Konusu kapsamında ise evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerden şöyle bahsedebiliriz;

  • Yüzünüzü sıcak su ile yıkamayın, soğuk su daha iyi gelecektir        
  • Güneş kremi kullanın ve güneşe maruz kalmamaya çalışın        
  • Cildinize uygun bir nemlendirici kullanın        
  • Ağda sonrası tahriş oluşmuş bölgelere aloe vera jeli uygulayın        
  • Ağda yaptıktan sonra ilk 24 saatte cildinizi nemlendirmek adına uzun süre suya temasından kaçının

Eğer tahriş çok şiddetliyse veya enfeksiyona neden olduysa, doktorunuza başvurmanız önerilir. Ayrıca ağda yaptırmak için kullandığınız salon veya estetisyenin deneyimli olduğundan emin olun.

Bikini Bölgesi Ağda Sonrası Tahriş Nasıl Geçer?

Bikini bölgesi ağda sonrası tahriş nasıl geçer? Konusunda ise özellikle ağda işlemi tamamlandıktan sonra kişilerin bazı doğal yöntemleri uygulaması gerekmektedir. Ağda sonrası uygulanabilecek bazı doğal yöntemler ise şöyle sıralanabilir;

  • Bebek pudrası        
  • Karbonat maskesi         
  • Aloe vera jel uygulaması        
  • Karbonat maskesi       
  • C vitamini       
  • Hamamelis         
  • Lavanta yağı         
  • İncir       
  • Su        
  • Elma sirkesi       
  • Yoğurt ve tuz

Aloe vera cildi yatıştırmak ve iyileştirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Yoğurt, cildi nemlendirmek için ideal özelliğe sahip olurken ve tuzda cildi temizlemek için kullanılmaktadır.

Elma sirkesi cildi dengeler ve iyileştirir. Aynı zamanda C vitamini de cildi iyileştirmek için önemlidir. Hamamelis yapraklarının cildi yatıştırıcı özelliği sayesinde ciltte meydana gelen ağda tahrişi kısa sürede ortadan kalkar. Lavanta yağı ve in

Ağdadan Sonra Kabarmaya Ne İyi Gelir?

Ağda sonrası kabarma genellikle tüm bayanların en çok şikayetçi olduğu durumlardır. Küçük sivilce oluşumları meydana gelmekte ve bu kabarıklıklar kaşıntıya neden olmaktadır. Hem kötü görünüme sahip olması hem de rahatsızlık hissi vermesi nedeniyle de ağdadan sonra kabarmaya ne iyi gelir? Sorusunun cevabı araştırılmaktadır.

Bu noktada ağda sonrası kabarıklık oluşmaması için uygulanabilecek yöntemler içerisinde şunlar yer almaktadır;

  • Soğuk uygulamak: Ağda sonrası kabarık oluşumu meydana gelmemesi için soğuk bir kompres uygulamak cildi rahatlatacaktır      
  • Anti-inflamatuvar ilaçlar: Ağda sonrası kabarıklık oluştuğunda, anti-inflamatuvar ilaçlar (örneğin, ibuprofen) almak cildi rahatlatacaktır     
  • Cildi nemlendirmek: Ağda sonrası cildi nemlendirmek kabarık oluşumunu ortadan kaldırmak için önemlidir

Bıyık Ağda Yarasına Ne İyi Gelir?

Bıyık ağda yarasına ne iyi gelir? Konusu da özellikle yüz bölgesinde uygulanmakta olan bıyık ağdası için oldukça önemlidir. Bıyık bölgesi genellikle ince deri olması nedeniyle diğer bölgelere göre daha hassas ve daha kolay tahriş olmaya müsaittir.

Bu nedenle bıyık bölgesinde ağda yarası meydana geldiğinde iz kalmaması adına cilt doktoru tarafından reçete edilen kremlerin kullanılması gerekmektedir.

Yüze Ağda Yaptıktan Sonra Ne Sürülmeli?

Yüze ağda yaptıktan sonra ne sürülmeli? Konusunda ise temelde bitkisel olarak bebek yağı veya bebek pudrası kullanımı önerilmektedir. Doktor tarafından reçete edilen cildi yatıştırıcı krem, cildi nemlendiren krem, cildi koruyan krem veya ciltte meydana gelen yaraları iyileştiren krem uygulaması da yapılabilmektedir.

Bu süreçte yüze ağda sonrası doğal yağlar veya evde kolayca hazırlanabilecek cilt maskeleri de yatıştırıcı olarak kullanılabilmektedir. Çoğunlukla antiseptik etkiye sahip olan doğal veya tıbbi ürünlerin kullanılması oluşabilecek yara ve tahrişi kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Yüz bölgesine ağda uygulaması yapıldıktan sonra mutlaka dışarıya çıkarken güneş koruyucu krem kullanılması gerekmektedir.

Bu süreçte daha fazla tahriş meydana gelmemesi için ise birkaç gün kozmetik ürünlerden ve içerisine parfüm bulunan ürünlerden uzak durulmalıdır.

Ağda Sonrası Tahrişe İyi Gelen Krem

Ağda sonrası tahrişe iyi gelen krem genellikle doktor tarafından reçete edilen kremlerden oluşmaktadır. Mutlaka reçeteli olarak alınması gereken kremlerin doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması da gerekmektedir. Bu noktada çoğunlukla ağda sonrası tahriş için önerebileceğimiz bazı krem isimleri şöyledir;

  • Aloe vera jeli veya kremi       
  • Cicalfate kremi        
  • Bepanthen kremi        
  • Aquaphor Healing Ointment         
  • Eucerin kremi        
  • Cerave Healing Ointment         
  • La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

Tüm bu kremlerin ortak özelliği ağda sonrası cildi yatıştırıcı ve iyileştirici etkiye sahip olmalarıdır. Reçete ile satılmayan bu kremler genellikle günlük kullanım için çok daha uygundur. Reçeteli krem kullanımı yapılacağında ise mutlaka doktorun önerdiği krem kullanılmalıdır.